Anunt: Anunt cu privire la reluarea procesului de colectare selectiva
IMG-LOGO

Campania de distribuire a sacilor pentru colectare selectiva – zona case

Stimati cetateni,

Va aducem la cunostinta ca, incepand cu data de 07.01.2020,  incepe campania de distribuire a sacilor pentru colectarea selectiva – zona de case.

Distribuirea se va face pe sectoare, potrivit graficului de ridicare a gunoiului menajer, afisat pe site-ul societatii.

Pentru a colecta eficient, va aducem la cunostinta modalitatile de selectare a deseurilor:

  1. Sacul verde – aici puteti depozita deseuri din sticla, indiferent de culoare, si deseuri metalice (exempu: cutii conserve, doze bere). Se va elimina dopul, capacul, etc.

Produse care NU se introduc in sacul verde: produse de tip jena, ceramica, portelan, ochelari, cristal, becuri, neoane, alte obiecte de iluminat. Pentru acestea se vor organiza campanii speciale de colectare.

  1. Sacul albastru – aici puteti depozita doar deseuri din hartie si carton. Acestea vor fi compactate (pliate) obligatoriu pentru a se reduce volumul.

Produse care NU se introduc in sacul albastru: coperti plastifiate, hartie unsa sau murdara de adeziv sau alte substante, hartie cerata, hartie termica pentru fax sau hartie autocopiativa, tapet, hartie pergament, hartie de copt, pahare si farfurii de carton/plastic. Deseurile mentionate vor fi depozitate la deseuri reziduale.

  1. Sacul galben – aici puteti depozita doar deseuri din plastic care vor fi compactate (pliate) pentru a se reduce volumul. Se va elimina dopul, capacul, etc.

Produse care se introduc in sacul galben: recipiente/sticle din PET (suc, apa, bere, alte produse alimentare), tetrapack (cutii de lapte, de tomate, sucuri), recipiente/flacoane/forme de la produse cosmetice, detergenti, produse alimentare, folie si pungi de plastic, vase din plastic pentru flori, forme din plastic pentru produse congelate, saci din plastic, accesorii pentru haine, banda de legat pachete.

Produse care NU se introduc in sacul galben: tuburi de cauciuc, brichete, recipiente din plastic amestecat cu aluminiu sau hartie. Acestea vor fi depozitate in recipientul pentru deseuri reziduale.