Anunt: Anunt cu privire la reluarea procesului de colectare selectiva
IMG-LOGO

Colectam si reciclam aproape tot ce se baga in prize sau are baterii

Stimati cetateni,

Potrivit sloganului „Colectam si reciclam aproape tot ce se baga in prize sau are baterii”, S.G.M.C in colaborare cu societatea KROGAN RECICLARE S.R.L., va informeaza ca, potrivit legii, utilizatorii de echipamente electrice si electronice (DEEE) din gospodariile particulare au obligatia de a colecta separat deseurile electrice (DEEE) si de a NU le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate.

Ce sunt DEEE?

DEEE inseamna toate echipametele electrice si electrocasnice la care va puteti gandi: frigider, masina de spalat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc. Practic, ele sunt peste tot in jurul vostru si contribuie semnificativ la calitatea vietii noastre.

In mod cert ati schimbat cateva care s-au invechit sau s-au stricat. Mai tineti minte ce ati facut cu ele? In acest moment, deseurile electronice reprezinta 5% din totalul mondial al deseurilor municipale solide, aproape aceeasi suma ca toate ambalajele de plastic.

Insa DEEE-urile sunt mult mai periculoase.

De ce sa predau si sa reciclez DEEE?

Din doua motive foarte importante:

  • DEEE contin materii periculoase pentru mediu si sanatate – gaze cu efect de sera sau metale grele daunatoare sanatatii.
  • Recuperarea unor cantitati importante de materii prime secundare; DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%).

Legislatia specifica si obligativitatea colectarii selective a DEEE are ca motivatii principale protectia mediului, a sanatatii populatiei si a resurselor pamantului de efecte negative, iremediabile, ale deseurilor electrice, mai ales in contextul unei cresteri continue a numarului de aparate electrice existente in casele oamenilor.

Deseurile electrice au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea.

Alege sa respecti nu doar legislatia, ci intreaga comunitate din care faci parte si, mai ales, mediul inconjurator – colecteaza deseurile electrice! Fii mereu informat!

Misiunea noastra este de a veni in sprijinul dumneavoastra, asadar pana la inceperea propriu-zisa a campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice, va propunem sa predati DEEE-urile de mici dimensiuni la sediul societatii noastre, situata in Codlea, str. Fabricii, nr.11, iar DEEE-urile voluminoase, se vor putea ridica cu titlu gratuit, prin comanda telefonica la numarul de telefon: 0721326762 – Reprezentant al KROGAN RECICLARE- Ilea George.